АСРЗ і "Повір у себе": завжди поруч

Життя - не тільки робота
Буквально з першої зустрічі, коли доля одного зі співробітників привела нас до міського клуба, створеного батьками дітей інвалідів дитинства під керівництвом Олени Кравченко, АСРЗ і «Повір у себе» нерозлучні.
Ось уже кілька років поспіль, в день Святого Миколая представники тисячного колективу судноремонтників - молодіжної організації «МІСТ» і адміністрації, приїжджають сюди на свято Святого Миколая.
«Адже як і раніше, один в полі не воїн, - ділиться досвідом голова клубу Олена Кравченко, - без підтримки добрих людей, наших друзів і меценатів, ми нічого б не змогли».
Буваючи в цих стінах, все виразніше розумієш, наскільки доля сімей, які потрапили в полон невиліковних хвороб, залежить від нашої з вами доброї волі. Наскільки радісним ми можемо зробити їх життя, реально залежить від тих, хто поруч. Як від сонця похмурий день.
Цього разу від імені колективу судноремонтників дружній родині клубу ми привезли не тільки традиційні новорічні апельсини, мандарини та запашні яблука, а ще замовлені для хендмейду «корисні подарунки»: набори гуашових та акварельних фарб, клей ПВА і безліч матеріалів для ручної праці, різноманітних наборів кольорового паперу для аплікації. А діти-артисти порадували гостей чудовим концертом художньої самодіяльності, кожен номер якого зроблений так талановито, що став подією. Вони співали, танцювали, декламували вірші, брали участь в цирковому ревю та грали в справжнісинькому оркестрі!
Ця громадська організація офіційно була зареєстрована в 1997 році. І ось, скоро вже 20 років, як ентузіасти впроваджують тут кращі практики послуг для захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю. Тут проходить компенсаторно-адаптационное і абілітаціонне навчання. Перше використовується для вихованців, що мають певні знання і навички в різних видах діяльності, а друге - для вихованців з важкими формами розумової відсталості, комплексними ураженнями і важкою формою ДЦП. Багатьох тут вчать самообслуговуванню. Тут же вихованці отримують господарсько-побутове виховання і санітарно-гігієнічне.
Всього під опікою клубу 210 сімей, долі яких безпосередньо залежать від доброї волі суспільства, що оточує їх. 20 дітлахів бувають тут щодня, сотня - приходить періодично, а до решти друзі по нещастю друзі приїдять безпосередньо додому. Ця комунікація надзвичайно міцна, надійна і тепла. Тут їх будинок, де не тільки навчать в численних навчальних групах денного догляду та дозвілля, а й завжди вислухають, обіймуть і зігріють серце.
Зі святом, дорогі! Нехай буде в вашому житті побільше радості. А ми завжди поруч!